Priežu jauno čiekuru, piparmētru un citronu zapte.

Komentāri · 179 Skatījumi:

Priežu jauno čiekuru, piparmētru un citronu zapte - īsa vasaras sākuma recepte

Nu reizēm ir tā, ka vajag maz, bet tūlīt un tagad un tā lai "norauj jumtu".
Nez kas nu notika, izsalu, izkarsu, izmirku un atkal izsalu, nez kādā secībā, bet saaukstēšanās klāt ir.
Šāds pagatavošanas variants ir samērā ātrs, piesmaržina visu māju jau gatavošanas laikā. Ātri atbrīvo elpceļus un nomierina sāpēt sataisījušos kaklu.
Man bija:
Priežu čiekuriņi, tādi vēl zaļi un pamīksti, bet vairums vairs ne svaigi ēdami - apmēram litrs.
2 milzīgi eko citroni (nu nezin cik nu eko, bet manam sirdsmieram tā rakstīts bija)
Piparmētras - no dārza, tās mīkstākās - kārtīga bunte (sagrieztas, nesaspiestas tilpumā arī kāds litrs)
Cukurs - apmēram 2/3 pakas.
Jā, jā man viss apmēram un uz sajūtām.
Vispirms sagriežu citronu un apberu ar cukuru.
Tad griežu čiekuriņus un ik pa laikam maisu kopā ar citron - cukuru. Ļauju visam atsuloties.
Kad cukuru vairs maisot nejūt, liek uz lēnas uguns vārīties. Kad citrons pusmīksts lieku klāt sagrieztas piparmētras.
Grūti izstāstīt, cik ilgi jāvāra. Skatos visa satura konsistenci, pagaršoju pa gabaliņam no katra. Skatos, lai nav tādi pusvārīti pussvaigi.
Lieto pa karotītei pēc sajūtām. Var likt pie tējas.
Komentāri